Koşukavak Yöresi Kültür ve Dayanışma Derneği

Koşukavaklıların buluştuğu yer...

Haberler

Bulgaristan Müslümanlarından Gövde Gösterisi

Protesto-Sofya-Başmuftuluk_1Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da binlerce Müslüman, seçtikleri Başmüftünün görevden alınmasını protesto etti. Parlamento binası önünde toplanan göstericiler, Bulgar makamlarının Başmüftü olarak tanıdığı Nedim Gencev'i vakıf malları ve idareye göz dikmekle suçladı. Gencev, komünizm döneminde müftülük görevini yürütmüştü.

 

Bulgaristan Müslümanlarının Baş Müftüsü Nisan 2008'de yapılan Kongre'de belirlenmiş ve seçilen Başmüftü Dr. Mustafa Hacı görevine başlamıştı. Ancak, eski Başmüftü Nedim Gencev'in seçimin yasal olmadığı gerekçesiyle yargıya yaptığı itiraz kabul edilmişti. Yüksek Temyiz Mahkemesi'nin de onayladığı karar sonrasında Mustafa Hacı yönetiminin hukuki geçerliliği olmadığına karar verilmişti.

"Asimilasyon prosedürü tekrar devrede", "Gencev'in geri gelmesi Bulgaristan için rezilliktir", "Bulgaristan Müslümanları için demokrasi", "İslam Konferansı'na saygı gösterin" yazılı pankartlar açan göstericiler, yürüyüş boyunca tekbir ve salavat getirdi, seçilmiş Başmüftü Mustafa Hacı'ya destek verdi.

Protesto-Sofya-Başmuftuluk_2 Protesto-Sofya-Başmuftuluk_3

 

Göstericilere seslenen Mustafa Hacı, Müslümanları yönetecek idarenin yalnızca İslam Konferansı tarafından seçilmesi gerektiğini söyledi. Hacı, ülkedeki camilerin yeniden faal hale getirilmesini de talep etti.

Bulgaristan genelinde toplanan ve Mustafa Hacı'ya destek veren toplam 213 bin imza ise Bakanlar Kurulu'na sunuldu. Türk azınlığın kurduğu Hak ve Özgürlükler Hareketi'ni (DPS) adına konuşan Milletvekili Tunçer Kırcaliev, bölge müftülüklerin İslam Konferansı toplantısı organize edebilmesi için yasa teklif ettiklerini dile getirdi. Kırcaliev, parlamentoda Dinler Kanunu'nun değiştirilmesi için çalışma yapılacağını aktardı.

Öte yandan, mahkeme tarafından Müslümanların yasal temsilcisi olarak tanınan Gencev başkanlığındaki şura heyetinde yer alan 30 kişiden 20'sinin vefat etmiş olması da Gencev'i zor durumda bırakıyor.

Kaynak: Kırcaali Haber – 29 Temmuz 2010

M.K. Atatürk

"Muhacirler kaybedilmiş topraklarımızın milli hatıralarıdır."

"Balkan milletleri içtimai ve siyasi ne çehre arz ederlerse etsinler, onların Orta Asya'dan gelmiş aynı kandan,

yakın soylardan müşterek cedleri olduğunu unutmamak lazımdır."

M.K. Atatürk

Göçmen Kızıyım

Ece Naz Sönmez
''Ben Bir Göçmen Kızıyım''

Koşukavak Çamları

Ziyaretçi Sayısı

01.04.2009 tarihinden itibaren gelen ziyaretçi sayısı.
105139
BugünBugün140
DünDün649
Bu HaftaBu Hafta979
Bu AyBu Ay7638
ToplamToplam1051394
Online Ziyaretçi: 1

Copyright © 2009-2017. Koşukavak Yöresi Kültür ve Dayanışma Derneği. Tüm Hakları Saklıdır.

        

Güneştepe Mah. Neşet Ertaş Cad. No:166/A Osmangazi / BURSA
Tel: 0224 2523848